Tipy a triky

Maso

Maso

Maso patří asi mezi nejdražší potraviny používané na kuchyňské zpracování, ale péči si zaslouží stejnou jako vše ostatní. U masa platí asi nejvíc, že je potřeba jej nakupovat jen tam, kde prodejci můžete skutečně věřit. Na mase vizuálně nepoznáte, zdali bude po tepelné úpravě měkké, nebo jako podrá...

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody

Mou nejoblíbenější komoditu v kuchyni si v obojím případě můžete koupit ve čtyřech skupenstvích. Živé Čerstvé Zčerstvělé = rozmrazené Mražené Vím, že to může vypadat, že je jasné, že musíme kupovat jen živé nebo čerstvé, ale není tomu vždy pravda. Pojďme se nejprve věnovat rybám Samozřejm...

Jak nakupovat a skladovat potraviny

Jak nakupovat a skladovat potraviny

Než se začneme věnovat samotnému nakupování a skladování potravin v jednotlivých podkapitolách, tak je potřeba si uvědomit, že potraviny jsou veškeré věci, které jíme. Pamatujte si asi nejdůležitější gastronomicko-medicínskou poučku, že jsme to, co jíme. Proto vždy nakupujte jen kvalitní potrav...

Suché zboží

Suché zboží

Do této sekce patří vše od soli až po mouku, sušenou čočku, rýži, těstoviny a konzervy se sušenými rajčaty. Vždy při nákupu kontrolujte obaly. Nesmí být porušené. Důležité u suchého zboží je, aby bylo skutečně skladováno v suchu s nízkou relativní vlhkostí vzduchu a při teplotě aspoň 15 stupňů...