Tipy a triky

Suché zboží

Do této sekce patří vše od soli až po mouku, sušenou čočku, rýži, těstoviny a konzervy se sušenými rajčaty. Vždy při nákupu kontrolujte obaly. Nesmí být porušené. Důležité u suchého zboží je, aby bylo skutečně skladováno v suchu s nízkou relativní vlhkostí vzduchu […]
  celý článek

Jak nakupovat a skladovat potraviny

Než se začneme věnovat samotnému nakupování a skladování potravin v jednotlivých podkapitolách, tak je potřeba si uvědomit, že potraviny jsou veškeré věci, které jíme. Pamatujte si asi nejdůležitější gastronomicko-medicínskou poučku, že jsme to, co jíme. Proto vždy nakupujte […]
  celý článek

Ryby a mořské plody

Mou nejoblíbenější komoditu v kuchyni si v obojím případě můžete koupit ve čtyřech skupenstvích. Živé Čerstvé Zčerstvělé = rozmrazené Mražené Vím, že to může vypadat, že je jasné, že musíme kupovat jen živé nebo čerstvé, ale nen […]
  celý článek

Maso

Maso patří asi mezi nejdražší potraviny používané na kuchyňské zpracování, ale péči si zaslouží stejnou jako vše ostatní. U masa platí asi nejvíc, že je potřeba jej nakupovat jen tam, kde prodejci můžete skutečně věřit. Na mase vizuálně nepoznáte, zdali bude po tepelné úpravě měkké, neb […]
  celý článek